Inloggen incasso
Meer info

Mehmet Sakarya

Advocaat

Verborgen gebreken bij aankoop woning? Bel uw advocaat en kom in actie!

We besteden meer tijd in de supermarkt dan bij de aankoop van een woning. Dat is zeer opmerkelijk, maar ook wel verklaarbaar. De woningmarkt is namelijk oververhit en als je niet snel besluit, is een ander er met je droomwoning vandoor. Daardoor lopen we ook het risico een woning te kopen met een verborgen gebrek.

Wat is een verborgen gebrek?

De woning die je koopt, koop je in de staat waarin het op dat moment verkeert. Dus inclusief de zichtbare en verborgen gebreken. Verborgen gebreken zijn dus gebreken die niet zichtbaar zijn. Veel voorkomende verborgen gebreken zijn: asbest, vervuilde grond, lekkages, houtrot, boktor, bouwfouten in de woning, scheuren in de muren, verzakkingen in de fundering en een rotte dakconstructie.

Is de verkoper aansprakelijk voor een verborgen gebrek?

Moet je de aanwezigheid van een verborgen gebrek accepteren? Nee, zeker niet. Bij de aankoop van een woning, wordt veelal gebruik gemaakt van een standaard NVM-koopakte. In de NVM-koopakte staat, dat als het verborgen gebrek het normale gebruik van de woning niet mogelijk maakt, je herstel en/of schadevergoeding kunt eisen van de verkoper. Van belang is wel dat het normale gebruik, als gevolg van de aanwezigheid van het verborgen gebrek, niet mogelijk is.

Advies nodig van een advocaat verborgen gebreken?

Heb je een woning gekocht of verkocht en word je geconfronteerd met een verborgen gebrek? Neem dan contact op met één van onze advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in verborgen gebreken en helpen u graag indien u op een verborgen gebrek stuit.

Leg uw zaak vrijblijvend voor!

Wilt u uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen? Dat kan! Maak dan een afspraak per e-mail (info@echtadvocatuur.nl) of per telefoon (via 0578-614029). Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Oene, Vaassen, Zwolle, Apeldoorn, Harderwijk en Deventer.