Nieuwsbrieven

Aan het roer blijven!

De economie krimpt. Vele bedrijven worden geraakt, sommige sectoren midscheeps getroffen. Regelingen als NOW en uitstel van belasting houden bedrijven nu nog overeind, maar wat als die regelingen eindigen?

En hoe dan verder? Failliet of toch saneren? Of eerst reorganiseren?

Als advocaten zien wij veel ondernemingen van binnen en van dichtbij. Voor velen geldt dat een storm nadert. En lang niet vooral zijn de luiken gesloten, is lang niet alles op het dek aangesjord en ligt de bemanning nog te slapen.

Nu het voor velen nog redelijk windstil is, geldt één devies: bereid u voor. Denk na over uw organisatie. Hoe gaat u verder? En als dat leidt tot ontslagen, begin op tijd. Nú is er vaak tijd en ruimte om na te denken, de organisatie opnieuw in te richten en op een goede manier afscheid te nemen.

Kijk op dezelfde manier naar andere (langlopende) verplichtingen. Zit u nog wel in het juiste pand, of kan de huurovereenkomst worden opgezegd? En hoe zit het met allerlei abonnementen en andere contracten? Wellicht valt ook daar kostenbesparing te realiseren.

Veel van deze vragen voelen wellicht wat vreemd. U wilt bezig zijn met úw bedrijf en úw product, en niet met allerlei juridische vraagstukken. Graag denken we met u mee. Een uurtje samen nadenken, kan al veel verheldering én resultaat brengen!