Werkgever - ECHT advocatuur

ECHT arbeidsrecht oplossingen
< terug naar ECHT oplossingen overzicht
Werkgever

Reorganisatie

UWV route

Dan kunt u het UWV vragen op toestemming voor het opzeggen van arbeidsovereenkomsten. Er geldt een groot aantal (soms ingewikkelde) regels. In de kern is het vooral van belang dat u aantoont dát het slecht gaat, dat u uitlegt waarom u wilt ingrijpen en dat u nauwkeurig berekent wat dat betekent voor de arbeidsplaatsen.

www.werk.nl

Afspiegelingsbeginsel

Bij het laten vervallen van arbeidsplaatsen geldt een eenvoudige regel. De eerste vraag is welke functies uitwisselbaar zijn. Dat wil zeggen: qua inhoud en vereiste vaardigheden met elkaar vergelijkbaar. Vervolgens deelt u alle werknemers per categorie uitwisselbare functies op leeftijd in, per categorie: 15-25, 25-35 en zo verder.

 Vervolgens schaaft u als het ware een “plak” van deze “pyramide”. Op die manier blijft de leeftijdsopbouw in uw bedrijf gelijk en voorkomt u vergrijzing.

Het UWV formulier

 Het indienen van een ontslagaanvraag vereist het indienen van een goed onderbouwd verzoek aan het UWV. U kunt daarvoor ook het standaardformulier van het UWV gebruiken.

www.linknaarformulierontslagaanvraag.nl

 De procedure duurt circa vier weken. Nadat u toestemming van het UWV hebt gekregen om op te zeggen, geldt nog een opzegtermijn. De lengte daarvan hangt af van de duur van het dienstverband.

 

« terug naar overzicht