Echt Steenbergen Advocatuur - ECHT advocatuur

ECHT juridische oplossingen
< terug naar ECHT oplossingen overzicht
Echt Steenbergen Advocatuur

Naamswijziging: ECHT Steenbergen Advocatuur

Steenbergen & Partners Advocaten heet vanaf nu: ECHT Steenbergen Advocatuur

naamswijziging Steenbergen Partners Advocaten naar ECHT Steenbergen Advocatuur

 

‘Echt’ staat voor authentiek, laagdrempelig en betrouwbaar. We ontvangen onze clientèle in een huiskamersfeer met gemakkelijke stoelen waarin de cliënt zich thuis voelt. Dat is niet nieuw voor het kantoor. Wat wel nieuw is, is de nieuwe manier van werken: volledig digitaal en daardoor nog beter concurrerende tarieven, meer gericht op advisering van klanten en, niet te vergeten, de uitbreiding van de samenwerking”, aldus  Bert Jan Souman. Hij is compagnon van Luuk Steenbergen, eigenaar van Steenbergen & Partners Advocaten.

Echt is een samenwerkingsverband tussen verschillende zelfstandige bedrijven; Echt Steenbergen Advocatuur, K2S Incasso Advocaten, Echt Wildekamp Advocatuur in Wageningen, MV Mediation en SB Schuldsanering. De 14 medewerkers werken samen om te zorgen voor kostenreductie en vooral om gebruik te maken van elkaars kennis. “We houden voorlopig, voor de herkenbaarheid, de toevoeging van de eigen naam aan; op den duur integreren we die in Echt Advocatuur,” aldus Steenbergen. In 2004 maakte Luuk, nadat hij het kantoor zelfstandig voortzette, een rigoureuze keuze. “Een advocaat kan niet alle rechtsgebieden beheersen om de klant volwaardig bij te staan. Je moet doen wat je leuk vindt, omdat je daar meestal ‘echt’ goed in bent.” Dit verklaart meteen de keuze voor de nieuwe naam. “Het specialiseren van medewerkers is belangrijk binnen het kantoor. Iedereen heeft zijn of haar eigen rechtsgebieden en kan daardoor een hoge kwaliteit garanderen.” De samenwerking met Marly Verhoef van MV Mediation is bijvoorbeeld zo tot stand gekomen. “Marly is een expert in mediation”, aldus Bert Jan Souman. “Bij juridische hobbels kan ze door de samenwerking gebruik maken van de expertise van Echt Steenbergen Advocatuur”.

“Advocaten worden vaak pas ingezet als er onenigheid is, zowel in de privésfeer als bij bedrijven en dat is erg jammer,” geeft Bert Jan aan. Hij raadt aan om de advocaat meer te gebruiken als (bedrijfs)adviseur. “Zet in op preventie waardoor je geschillen en dus hoge kosten afwendt. Inmiddels vervullen we bij een aantal bedrijven een meer adviserende rol en merken dat juist met een tijdig advies veel grotere (en duurdere) problemen voorkomen kunnen worden.” Binnen Echt Steenbergen Advocatuur kan zowel de zakelijke markt als de particuliere markt terecht.

Communicatie veranderd

Als Bert Jan en Luuk terugkijken op de afgelopen jaren is de wijze van communiceren wel de grootste verandering. “Het gaat veel sneller. In de oude situatie maakte je een brief, de secretaresse tikte ’m uit, je keek er nog eens naar, de brief ging op de post en vervolgens ontvingen we een reactie. Daar gingen zo vier dagen overheen. Nu heb je een vonnis dat per e-mail naar de klant gaat, de klant bekijkt het en vraagt binnen hooguit een kwartier om een reactie. Met het oog op zorgvuldigheid, hebben we echter meer tijd nodig. De uitdaging is om de klant dat duidelijk te maken. De advocatuur is niet moeilijker geworden, maar intensiever.” Inmiddels werkt het kantoor geheel digitaal. De post wordt gescand en opgeslagen. Waar mogelijk wordt per e-mail gecommuniceerd. Bij besprekingen ligt niet het aantekenblok, maar de laptop op tafel. Op die manier wordt efficiënt gewerkt en kunnen concurrerende tarieven worden geboden.

Samen met zijn compagnon mr Bert Jan Souman tilde Luuk K2S Incasso Advocaten van de grond.  “Een puur online incassobureau. Wij hebben als advocatuur de naam duur te zijn. De realiteit is dat onze tarieven overeenstemmen met die van incassobureaus en deurwaarders waarbij wij de kwaliteit van onze opleiding en ons beroep toevoegen.”

Lees verder: